Jasno
  • 6 °C
  • Jasno
Reported on:
18. Januar 2018 - 12:30

080 86 52

Dobra misel za dobro vodo

V pomladnem času nadaljujemo s kampanjo »Sem, kar pijem, pijem vodo iz pipe«, s katero želimo še naprej opozarjati na pomen pitne vode in spodbujati pitje vode iz pipe. Pri tem bomo večji pouadrek namenili ozaveščanju o odgovornem in premišljenem ravnanju, ki je potrebno, da bo iz naših pip še naprej tekla dobra in kakovostna voda.

V ta namen smo na Škisovi tržnici postavili Nevropitnik, inovativno napravo, zasnovano na nevro-tehnologiji, ki deluje tako, da s pomočjo elektromagnentnega valovanja možganov krmili signal in na ta način uravnava pretok pitne vode na pitniku. Z aktivnostjo, ki smo jo poimenovali »Dobra misel za dobro vodo« smo obiskovalce povabili k preizkusu v miselni igri, kjer smo jim zastavili nekaj kratkih vprašanj, sami pa so ob razmisleku v Nevropitniku sprožili proces točenja vode. Z aktivnostjo želimo sporočiti, da je za dobro in kakovostno vodo, ki priteče iz naših pip, potrebno tudi odgovorno in premišljeno ravnanje. Prvi korak do tega je razmislek o našem vedenju.

Prebivalci in obiskovalci Ljubljane boste interaktivno napravo lahko preizkusili tudi na prihajajočih dogodkih, ki se bodo odvili od meseca maja do oktobra in z dobrimi mislimi poskrbeli za dobro vodo.