Oblačno, rosenje
  • 9 °C
  • Oblačno, rosenje
Reported on:
11. December 2017 - 15:00

080 86 52

Prepovedano kopanje psov v fontanah

V  vročih poletnih dneh smo zaznali, da nekateri lastniki psov za njihovo osvežitev poskrbijo s kopanjem v fontanah, kar med drugim povzroča mašenje vodnih filtrov zaradi dlak. Lastnike psov naprošamo, da svojih hišnih ljubljenčkov ne vodijo v fontane. Po Odloku o urejanju in čiščenju občinskih cest in javnih zelenih površin namreč velja prepoved kopanja psov v fontanah.

Ob vročini pojdimo na daljše sprehode raje zjutraj ali zvečer. Svežo vodo, s katero se bodo štirinožni prijatelji odžejali, lahko v posodo, ki jo prinesete s sabo, natočite tudi na pitnikih, ki so na voljo tako v središču mesta kot njegovi okolici (https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/varstvo-okolja/ljubljanski-pitniki/).  

Lastniki psov so odgovorni zanje. Tako kot skrbijo za svoje štirinožne ljubljenčke, naj poskrbijo tudi za urejenost mesta in spoštovanje skupnega prostora, kakor opozarja tudi družbeno odgovorna kampanja »Človek, čuvaj svoje mesto.« (https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/nadaljevanje-akcije-clovek/).

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj