Aktualno

Prepovedano kopanje psov v fontanah

V  vročih poletnih dneh smo zaznali, da nekateri lastniki psov za njihovo osvežitev poskrbijo s kopanjem v fontanah, kar med drugim povzroča mašenje vodnih filtrov zaradi dlak. Lastnike psov naprošamo, da svojih hišnih ljubljenčkov ne vodijo v fontane. Po Odloku o urejanju in čiščenju občinskih cest in javnih zelenih površin namreč velja prepoved kopanja psov v fontanah.

Ob vročini pojdimo na daljše sprehode raje zjutraj ali zvečer. Svežo vodo, s katero se bodo štirinožni prijatelji odžejali, lahko v posodo, ki jo prinesete s sabo, natočite tudi na pitnikih, ki so na voljo tako v središču mesta kot njegovi okolici (https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/varstvo-okolja/ljubljanski-pitniki/).  

Lastniki psov so odgovorni zanje. Tako kot skrbijo za svoje štirinožne ljubljenčke, naj poskrbijo tudi za urejenost mesta in spoštovanje skupnega prostora, kakor opozarja tudi družbeno odgovorna kampanja »Človek, čuvaj svoje mesto.« (https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/nadaljevanje-akcije-clovek/).

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n