Oblačno, rosenje
  • 9 °C
  • Oblačno, rosenje
Reported on:
11. December 2017 - 15:30

080 86 52

Sem, kar pijem. Pijem vodo iz pipe. Vodo smo si natočili s pomočjo lastnih misli.

Spoštovani,

v letošnjem letu smo v JP Vodovod-Kanalizacija pripravili številne aktivnosti, katerih osnovni namen je opozoriti na odgovorno ravnanje z vodo, ohranjanje naravne pitne vode in spodbujanje pitja vode iz pipe. Aktivnosti potekajo pod okriljem projekta Primavoda.

Poleg varčevanja in prizadevanj za ohranitev kakovosti in količin vodnih virov uvrščamo med odgovorno ravnanje z vodo tudi zaupanje v pitno vodo, ki mora temeljiti na verodostojnih informacijah, za kar si vseskozi prizadevamo.

Voda je del nas, zato je pomembno, kaj pijemo. Voda iz pipe je varna. Slogan akcije »Sem, kar pijem. Pijem vodo iz pipe.« nas opozarja, da je odločitev za to, katero vodo pijemo, naša. Če pijemo vodo iz pipe, ravnamo odgovorno.

Pred Mestno hišo smo 5. aprila 2016 organizirali dogodek, kot ga v Evropi še ni bilo: čisto pitno vodo smo si lahko natočili s pomočjo lastnih misli. Naprava, ki to omogoča, deluje tako, da elektromagnetno valovanje možganov, ki krmili signal, ki uravnava pretok pitne vode na pitniku.

Prvi si je kozarec vode z mislijo natočil župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković, nato pa so se preskusili tudi drugi Ljubljančani in obiskovalci mesta, med drugim Marko Milić, sestri Fabjan, raper Zlatko in drugi.

V marcu smo zaključili pripravo letnega poročila o skladnosti pitne vode v letu 2015 za vodovodne sisteme, ki jih upravljamo. Rezultati kažejo, da je oskrba s pitno vodo v letu 2015 skladna s predpisi in varna. Poročilo je dostopno na spletni strani www.vo-ka.si v rubriki »Kakšno vodo pijemo?«.

Za vsa vprašanja smo vam na razpolago na e-naslovu voka@vo-ka.si in telefonski številki 01 58 08 401.

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj