Aktualno

Sem, kar pijem. Pijem vodo iz pipe. Vodo smo si natočili s pomočjo lastnih misli.

Spoštovani,

v letošnjem letu smo v JP Vodovod-Kanalizacija pripravili številne aktivnosti, katerih osnovni namen je opozoriti na odgovorno ravnanje z vodo, ohranjanje naravne pitne vode in spodbujanje pitja vode iz pipe. Aktivnosti potekajo pod okriljem projekta Primavoda.

Poleg varčevanja in prizadevanj za ohranitev kakovosti in količin vodnih virov uvrščamo med odgovorno ravnanje z vodo tudi zaupanje v pitno vodo, ki mora temeljiti na verodostojnih informacijah, za kar si vseskozi prizadevamo.

Voda je del nas, zato je pomembno, kaj pijemo. Voda iz pipe je varna. Slogan akcije »Sem, kar pijem. Pijem vodo iz pipe.« nas opozarja, da je odločitev za to, katero vodo pijemo, naša. Če pijemo vodo iz pipe, ravnamo odgovorno.

Pred Mestno hišo smo 5. aprila 2016 organizirali dogodek, kot ga v Evropi še ni bilo: čisto pitno vodo smo si lahko natočili s pomočjo lastnih misli. Naprava, ki to omogoča, deluje tako, da elektromagnetno valovanje možganov, ki krmili signal, ki uravnava pretok pitne vode na pitniku.

Prvi si je kozarec vode z mislijo natočil župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković, nato pa so se preskusili tudi drugi Ljubljančani in obiskovalci mesta, med drugim Marko Milić, sestri Fabjan, raper Zlatko in drugi.

V marcu smo zaključili pripravo letnega poročila o skladnosti pitne vode v letu 2015 za vodovodne sisteme, ki jih upravljamo. Rezultati kažejo, da je oskrba s pitno vodo v letu 2015 skladna s predpisi in varna. Poročilo je dostopno na spletni strani www.vo-ka.si v rubriki »Kakšno vodo pijemo?«.

Za vsa vprašanja smo vam na razpolago na e-naslovu voka@vo-ka.si in telefonski številki 01 58 08 401.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n