Info za uporabnike

Direktne bremenitve

SEPA je enotno območje plačil v evrih. V skladu z zahtevami evropske regulative s področja plačilnih instrumentov (SEPA Direct Debit, krajše SDD) je JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. s 1. novembrom  2012 prešel na sistem direktnih obremenitev. Za uporabnike storitev javnih podjetij Energetika Ljubljana, d.o.o., VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. in Snaga, d.o.o. to pomeni, da od tega datuma dalje vse v zvezi z direktnimi obremenitvami urejajo na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana.

Za uporabnike, ki račune za storitve omenjenih javnih podjetij že plačujejo z direktnimi obremenitvami svojih transakcijskih računov, način plačevanja in dogovorjeni datumi plačila ostajajo nespremenjeni. V tem primeru uporabnikom ni potrebno izvesti nikakršnih aktivnosti, saj se sistem plačevanja prenese direktno iz bank na podjetja.

Edina sprememba za uporabnike je v tem, da po novem vse spremembe soglasij za direktne obremenitve ali sklepanje novih soglasij za izvajanje direktnih obremenitev urejajo na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o. in ne več na bankah, kjer imajo odprt transakcijski račun.

Od 1. novembra 2012 uporabniki storitev javnih podjetij vse aktivnosti povezane z direktnimi obremenitvami (sklepanje novih soglasij,  preklic in ukinitve soglasij itd. ) izvajajo na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o., in sicer na dva načina:

  1. osebno v pritličju poslovne stavbe JP VODOVOD – KANALIZACIJA, d.o.o. na Vodovodni cesti 90 v Ljubljani, vsak delavni dan med 8. in 10. uro ter 10.30 in 14. uro. Dostop je mogoč z mestnim avtobusom številka 14, za stranke pa so na voljo tudi parkirišča na dvorišču poslovne stavbe (vhod na parkirišče je z Vodovodne ceste, obiskovalci za vstop na parkirišče pozvonijo pred zapornico). S seboj uporabniki potrebujejo še veljaven osebni dokument, bančno kartico za račun preko katerega se izvaja direktna obremenitev in račune (UPN), za katere želijo urediti soglasje za direktno obremenitev;
  2. po pošti. Uporabniki morajo pravilno izpolnjeno in podpisano Vlogo za plačevanje z direktnimi obremenitvami SEPA  poslati skupaj s fotokopijo oziroma scanom osebnega dokumenta (osebne izkaznice ali potnega lista) in kartice bančnega računa na naslov Javni holding Ljubljana, d.o.o., Verovškova ulica 70, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov posta@jhl.si. Primer pravilno izpolnjene vloge si lahko ogledate tukaj. Uporabniki, ki želijo ukiniti oziroma preklicati soglasje, morajo pravilno izpolnjeno in podpisano Zahtevo za preklic soglasja za plačevanje z direktnimi obremenitvami SEPA poslati na naslov Javni holding Ljubljana, d.o.o., Verovškova ulica 70, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov posta@jhl.si. Na podlagi prejete podpisane Zahteve za preklic soglasja  za plačevanje z direktnimi obremenitvami SEPA bomo prenehali izvajati direktne obremenitve, na katere se nanašajo soglasja navedena v zahtevi. Referenčno številko soglasja, ki jo morajo uporabniki vpisati v Zahtevo za preklic soglasja za plačevanje z direktnimi obremenitvami je zapisana na UPN obrazcu. Primer pravilno izpolnjene zahteve si lahko ogledate tukaj.


 Izgled UPN pri odjemalcih, ki plačujejo z direktnimi obremenitvami

Soglasje za izvajanje direktnih obremenitev ali preklic (ukinitev) soglasja lahko poda zgolj plačnik storitve. O znesku direktne obremenitve so plačniki obveščeni tako kot do sedaj, z računom, na katerem  obrazec UPN ne bo več prečrtan, vendar bo namesto imena in priimka plačnika zapisano, da gre za plačilo preko trajnika in referenčna oznaka soglasja.

Sprememba osebnega računa ali zamenjava banke plačnika

Plačnik lahko izvede spremembo soglasja, zaradi spremembe osebnega računa osebno v pritličju poslovne stavbe JP Vodovod-Kanalizacija, na Vodovodni cesti 90, ali po elektronski pošti posta@jhl.si. Ob spremembi osebnega računa - zamenjave banke, kjer ima plačnik osebni  račun, mora plačnik, ki je dal soglasje za plačevanje z direktnimi obremenitvami, najprej preklicati obstoječe soglasje  (Zahteva za preklic soglasja za plačevanje z direktnimi obremenitvami) in nato poslati novo podpisano soglasje za plačevanje z direktnimi obremenitvami (Vloga za plačevanje z direktnimi obremenitvami SEPA).

Za vprašanja glede direktnih obremenitev uporabniki lahko pokličejo na brezplačni telefonski številki 080 86 52 in 080 28 82 ali vprašanje pošljejo po elektronski pošti na naslov posta@jhl.si.

Več informacij  v zvezi s SEPA direktnimi obremenitvami lahko dobite na povezavi:

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n