Pretežno jasno
  • -4 °C
  • Pretežno jasno
Reported on:
18. Januar 2018 - 3:30

080 86 52

Cevko.si med najboljšimi spletnimi projekti 2015

Spoštovani,

vodilna mednarodna natečajna platforma za spletne strani Awwwards je objavila seznam najboljših spletnih projektov leta 2015. Mednje je umestila otroško spletišče www.cevko.si, ki je nastalo pod okriljem JP VODOVOD-KANALIZACIJA in digitalne agencije ENKI in je v letu 2015 prejelo nagrado »Special Mention«.

Poslanstvo snovalcev natečaja je odkrivanje, prepoznavanje in spodbujanje nadarjenosti in truda spletnih oblikovalcev, razvijalcev in agencij, ki ustvarjajo edinstvene digitalne izkušnje, ki so uporabne, inovativne, intuitivne in prijetne na ogled.

Z uvrstitvijo med najboljše spletne strani sveta Cevko.si dokazuje, da izpolnjuje pričakovanja naših najzahtevnejših uporabnikov, to je najmlajših.

S spletnim mestom Cevko.si se približujemo uporabniškim navadam otrok, saj otrok na njemu prijazen in preprost način izbere področno vsebino, t.im. mestno hišo, in raziskuje multimedijsko bogata gradiva o vodi v njej. Cevko pa se z otroci tudi srečuje na Cevkovih delavnicah. Otroci se na ta način izobražujejo o pomenu vode v vsakdanjem življenju in se učijo odgovornega ravnanja z njo, preko otrok pa Cevko nevsiljivo s svojimi sporočili dostopa tudi do njihovih staršev. 

Cevko.si je prestopil meje lokalnega okolja in se tako dokazuje tudi v mednarodnem. Cevko.si je doslej prejel več potrditev, poleg omenjene na mednarodnem nivoju še Special Kudos na CSS Design Awards, zmagal pa je na spletnih natečajih WEBSI – spletni prvaki 2015, Netko 2015 in Netko 2011.

Za vsa vprašanja smo vam na razpolago na e-naslovu voka@vo-ka.si in telefonski številki 01 58 08 401.