Pretežno oblačno, rosenje
  • 8 °C
  • Pretežno oblačno, rosenje
Reported on:
12. December 2017 - 11:00

080 86 52

Odvajanje in čiščenje odpadne vode

Kanalizacijski sistem je sestavni del komunalne infrastrukture, s katero skrbimo za zmanjšanje vplivov človeka na okolje, vplivamo na varnost in kakovost bivalnega prostora ter zmanjšujemo tveganje, ki bi lahko ogrozilo zdravje prebivalcev glavnega mesta in okolice.

V Mestni občini Ljubljana poleg osrednjega kanalizacijskega sistema, ki se razteza onstran meja mestne občine tudi na območja občin Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Medvode in Škofljica, upravljamo še lokalne kanalizacijske sisteme s komunalnimi čistilnimi napravami Črnuče, Brod in Gameljne. V občini Medvode upravljamo kanalizacijski sistem Pirniče, v občini Škofljica istoimenski sistem Škofljica, v občini Dobrova - Polhov Gradec pa sistema Dobrova in Polhov Gradec. V občini Horjul upravljamo sistema Horjul in Vrzdenec, v občini Brezovica pa sistema Kamnik pod Krimom in Notranje Gorice.

Osrednji kanalizacijski sistem mesta Ljubljane se konča s čiščenjem odpadne vode na Centralni čistilni napravi Ljubljana z zmogljivostjo 360.000 PE1. Upravljamo 11 lokalnih kanalizacijskih sistemov, pripadajoče komunalne čistilne naprave pa imajo skupno zmogljivost 19.750 PE. Na kanalizacijske sisteme je po 27.100 priključkih priključeno 31.600 objektov oziroma 270.000 prebivalcev ter številni industrijski ter poslovni objekti. Vsi kanalizacijski sistemi se končajo s komunalnimi čistilnimi napravami.


 

 

 

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj