Info za uporabnike

Kako lahko prispevate k varovanju vodnih virov?

 1. Ne uporabljajte kanalizacijskega odtoka, da se znebite nevarnih odpadkov (zdravil, topil, olj, barv) in drugih odpadkov, ki ne sodijo v kanalizacijo (trdnih odpadkov, npr. embalaže).
 2. Obnašajte se kot razumni potrošniki in kupujte le stvari, ki jih res potrebujete. Na ta način lahko največ prispevate k varčevanju z vodo. Za proizvodnjo vsakega izdelka se namreč uporablja voda. 
 3. Razumno uporabljajte nevarne snovi v gospodinjstvu, ne kupujte jih na zalogo in jih uporabljajte v skladu z navodili.
 4. Omejite uporabo pralnih in pomivalnih sredstev, saj jih v splošnem doziramo preveč.
 5. Nikoli ne zlivajte nevarnih snovi v tla, vode ali kanalizacijo in ne zakopavajte v tla nevarnih snovi.
 6. Skrbno ločujte odpadke.
 7. Nikoli ne odvrzite ali odložite odpadkov v naravo.
 8. Ne zahtevajte pretiranega soljenja cest pozimi. Kadar bodo ceste poledenele, bo treba pač vstati prej.
 9. Jejte lokalno ekološko pridelano hrano.
 10. Razumno uporabljajte rastlinska hranila na vrtičkih, vrtovih in njivah ter travnikih. Uporabljajte za okolje čim manj nevarna rastlinska zaščitna sredstva in samo, če je to res potrebno.
 11. Bodite okoljevarstveni nadzorniki. Hodite naokoli z odprtimi očmi in nam sporočite, če opazite nepravilne dejavnosti v okolju.
 12. Uporabljajte kolo kot prevozno sredstvo.
 13. Zbirajte deževnico in jo uporabljajte za zalivanje vrta.
 14. Natočite si vodo iz pipe v stekleničko, ko odidete od doma.


Reka Sava napaja podzemno vodo Ljubljanskega polja, ki je vir pitne vode.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n