Jasno
  • 6 °C
  • Jasno
Reported on:
18. Januar 2018 - 12:30

080 86 52

Dobra misel za dobro vodo na Kongresnem trgu

Poletje je čas, ko smo še posebej hvaležni, da v Ljubljani iz pip in več kot 30 pitnikov teče naravna pitna voda.  Da bo tako tudi v prihodnje, v JP Vodovod-Kanalizacija nadaljujemo z ozaveščanjem o pomenu odgovornega in premišljenega ravnanja s pitno in odpadno vodo ter vodnimi viri.

Od jutri pa do sobote, 22. 7., vas med 11. in  19. uro vabimo na Kongresni trg, kjer smo v okviru dogodka Ljubljana Beach Volley Challange 2017, z namenom spodbujanja pitja vode iz pipe in dogovornega ravnanja s tem dragocenim naravnim virom, postavili nevropitnik in vodni bar. Nevropitnik je inovativna naprava, zasnovana na nevro-tehnologiji, ki deluje tako, da s pomočjo elektromagnentnega valovanja možganov krmili signal in na ta način uravnava pretok pitne vode na pitniku. Z aktivnostjo se boste obiskovalci lahko preizkusili v miselni igri, kjer vam bomo zastavili nekaj kratkih vprašanj, sami pa boste ob razmisleku v nevropitniku sprožili proces točenja vode. Prav tako pa vam bo na Kongresnem trgu v vodnem baru na voljo brezplačna osvežitev s sadnimi napitki, pripravljenimi na vodni osnovi.

Z aktivnostmi, ki smo jih poimenovali »Dobra misel za dobro vodo« želimo sporočiti, da je za dobro in kakovostno vodo, ki priteče iz naših pip in pitnikov, potrebno tudi odgovorno in premišljeno ravnanje. Prvi korak do tega je razmislek o našem vedenju.