Delno oblačno
  • 7 °C
  • Delno oblačno
Reported on:
28. April 2017 - 23:30

080 86 52

O načinih obveščanja javnosti v letu 2017 in prijava v e-sistem obveščanja

Uporabniki javne službe oskrbe s pitno vodo boste v začetku marca vzporedno z računi za februar 2017 prejeli letna obvestila, v katerih vas skladno z določbami Pravilnika o pitni vodi (Ur. l. RS, št. 19/04, 35/04, 26/06, 92/06, 25/09, 74/15, v nadaljevanju Pravilnik) in z vsebino strokovnih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, obveščamo o načinih in rokih obveščanja uporabnikov pitne vode v posameznih primerih glede na zahteve Pravilnika.

Vabimo vas, da se z vsebino obvestil seznanite.Obvestila so stalno objavljena tukaj.

V letošnjem letu uvajamo tudi možnost obveščanja preko SMS in e-pošte za vse uporabnike. Doslej je bilo namreč tovrstno obveščanje vzpostavljeno le na določenih oskrbovalnih območjih.

Vabimo vas, da izpolnite kontaktni obrazec za prijavo na obveščanje, ki ga najdete tukaj.

Navodila za izpolnitev obrazca

Obvezna podatka za prijavo na obveščanje sta naslov vaše e-pošte in številka odjemnega mesta. V vaš e-predal boste z namenom preprečevanja zlorab ob registraciji prejeli informacijo, da se je postopek prijave v sistem za obveščanje pričel, ki ga boste s klikom na sporočilo potrdili. V vaš e-predal boste prijeli tudi informacijo, da je bila prijava uspešna.

Številka odjemnega mesta je prav tako obvezen podatek in ga najdete na računu. Sestavljena je iz dveh številk, ki sta ločeni z znakom "/" brez presledkov. Uporabniki večstanovanjskih objektov  lahko informacijo o številki odjemnega mesta pridobite pri upravniku vašega objekta, če vam račun ni dostopen drugače. Za obveščanje v primeru izrednih dogodkov na vodovodnem sistemu se na eno odjemno mesto lahko prijavi več oseb.

Kot lastnik ali upravnik večstanovanjskega objekta se lahko prijavite tudi na obveščanje o dogodkih, povezanih z aktivnostmi JP VODOVOD-KANALIZACIJA na vašem odjemnem mestu, npr. za dogovor o zamenjavi vodomera. Sistem za obveščanje sprejme zgolj dva kontaktna podatka, zato prijava več oseb ni možna.

Sistem vas bo v primeru neobstoječe številke odjemnega mesta opozoril, da je prišlo do napake. 

Če ste na sistem za obveščanje prijavljate kot upravnik objekta in s šifro upravnika ne razpolagate, nam pišite na voka@vo-ka.si.

V primeru težav pri prijavi v sistem za obveščanje nam pišite na e-naslov voka@vo-ka.si ali pokličite brezplačno modro telefonsko številko 080 8652, nato pritisnite 7.

 

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj