Kulinarično druženje s posebnim sporočilom
19. 01. 2015
Snaga je v torek, 13. januarja 2015, v vrhunski restavraciji As pripravila kulinarično druženje s posebnim sporočilom.
Kuharski mojster Vanja Fon je posebej za to priložnost pripravil šesthodni meni iz sestavin, ki se jih v kuhinji pogosto zavrže (bodisi so ostale ob pripravi drugih jedi bodisi nanje nismo gledali kot na uporabne sestavine).
Namen dogodka je bilo pokazati, kako z malo domišljije pripraviti jedi, ki so okusne, morda nekoliko neobičajne in očem privlačne. Kuharski mojster Vanja je iz ostanka pečenke prejšnjega dne pripravili eleganten rostbif s poširanim jajcem, s kosi pečene šunke popestrili kremno grahovo juho, s sokom rdeče pese pa začinil solato s koramačem in z oreščki.
Na sproščenem druženju predstavnikov medijev in družabnih omrežij smo se pogovarjali o našem odnosu do hrane, (ne)spoštovanju te osnovne dobrine in njeni simbolni vlogi v našem življenju. Gostje so ugotovili, da tudi v vrhunskih restavracijah velja podobno pravilo kot doma: iz sestavin ali živil, ki bi jih zlahka zavrgli, lahko pripravimo okusne jedi.
Dogodek je potekal v skopu pobude Dvigni glas proti zavrženi hrani, s katero želimo v Snagi javnost opozoriti na problematiko zavržene hrane in doseči, da hrana spet postane vrednota, naš odnos do nje pa bolj spoštljiv.
Rostbif s poširanim jajcem
Prijetno vzdušje v restavraciji As
Kuharski mojster Vanja Fon